Nu börjar allvaret!

Klockan är 00:53 och jag har varit rökfri i hela 53 minuter (ja jag tog sista EXAKT 23:59). Nu jeflar börjar arbetet med att låta bli de fördjävliga giftpinnarna. Av erfarenhet vet jag att det inte kommer vara lätt. De släpper aldrig taget om en och mitt humör utan gifterna i kroppen har en tendens att gå mot det mer aggressiva hållet.

Som tur är så vet jag om hur mitt humör blir så fokus i början får hållas på att se till att humöret är under kontroll. Att jag bestämde det här datumet för att sluta redan i våras hoppas jag har gett mig tid att stärka psyket så det ska gå lättare. Hoppas kan man ju iaf. Jag vet dock exakt hur svårt det blir. Skallen kommer ge med sig först och försöka viska saker till mig som ”bara en till”, ”bara ett par bloss” men jag vet att det där bara är skit så dövörat kommer slängas på direkt.

Jag avskyr cigaretter egentligen. De är vidriga och jag har ingen som helst förståelse för att de ens får säljas i detta land som bryr sig så mycket om hälsa. Varför inte införa ett säljförbud? Finns de inte att få tag på blir det ju lättare att sluta när man slipper se dem i varje butik. Varför finns de kvar? De ger ingenting bra, inte ett skit. De som säger ”men det är gott ju” eller ”de lugnar ner mig” borde ju fatta att det inte räknas. Cigaretter ger ingenting mer än att stilla ett behov de själva skapade från början. De kostar en massa pengar, tänds på så de går upp i rök. Man drar ner röken i lungorna, förstör en massa saker, riskerar en hel del dödliga sjukdomar och sen blåser man ut röken igen.

Helt djävla sjukt idiotiskt!

Nej… Första dagen som rökfri påbörjas med att jag gör mig redo för sängen. Sova bort ett par timmar abstinens och sedan vakna upp i en värld som kommer vara ett helvete den närmaste tiden. Jipii…

Wish me luck…

Lämna en kommentar