Ett dygn som rökfri

Första dygnet av rökfri har hoppat mellan ”äh, lugnt” och ”Jag ska spränga världen!! Muahah!!!”… typ.

Det är en jekla bergodahlbana att sluta röka och om första dygnet gett mig någonting så är det behovet av att hitta ett substitut för cigaretterna. Inte snus, inget nytt beroende som inte ger bra saker med sig, utan ändra beroendet i skallen.

Första dygnet har jag flera gg känt frustrationen när jag, halvt utan att tänka mig för, upptäcker att jag är på väg till balkongen. Juppz. Hade tråkigt, kände mig lite rastlöst och hjärnan smygknuffade genast kroppen mot platsen där askkoppen stod förr. Men tji fick skallen, inga cigg, inget askfat o inga cigg att lockas av. T.o.m. spolat vatten på alla fimpar innan jag slängde dem bara för att försäkra mig att jag inte, i någon idiotiskt abstinensdimma ska leta ”långa fimpar” (det e fan inte en omöjlig sak).

Istället för att hamna på balkongen med en cigg i näven blev det istället att jag satte mig och njöt av vädret, tog ett par djupa andetag och sen gick in igen. Så har dagen typ sett ut. Varje abstinens som dragit mig mot balkongen har hanterats genom att jag fortsatt ut på balkongen och satt mig o slappat en stund. Som ett mellanting, jag sitter på balkongen men utan cigg, hälften av vad jag brukade göra andra kvällar.

Nästa steg blir väl att hitta en lösning på abstinensen. Tänkte börja med promenader när det känns för jobbigt för att se om jag kanske kunde komma igång med att springa lite i framtiden (stort kanske, men vafan, man vet aldrig). Måste även hitta något att ägna fingrarna åt när jag inte kan komma iväg. Får se vad som är en bra lösning.

Flera tjatar om att jag ska börja ”vipa” för att det funkar så bra. Men vetefan. Dels så vet jag att 90% av dem som kör med det ändå röker emellanåt och resterande har majoriteten börjat röka igen så det verkar ju funka kasst. Mest är jag emot det för att det känns som att det är så ny-populärt att ingen riktigt vet hur skadligt eller ofarligt det är. Du andas in ånga ffs. Minns att det varnades för att mentholcigg var farligare för att det samlades vatten i lungorna av dem. Var väl ändå bullshit, men ”vipa” ångor måste ju påverka lungorna negativt på nåt sätt känns det som.

 

Skitsamma vilket. Jag har överlevt dagen iaf och söker efter bra sätt att dämpa ångesten och abstinensen som jag fått ett smakprov på under dagen. Den kommer bli värre, det vet jag, och då behöver jag ett alternativ. 🙂

//Cheers

Lämna en kommentar