Dag 3 som rökfri var en blandad upplevelse

Gårdagen avslutades på krogen med ett par öl och jag kan stolt säga att jag inte tog ett enda bloss under hela kvällen. Kan egentligen stolt påpeka att jag inte tagit ett bloss sen jag bestämde mig att sluta.

Dagen började med att sitta på balkongen och njuta lite av alla nya dofter som dykt upp. Idag är dofternas dag har jag bestämt då det är första dagen som rökfri som jag känner att luktsinnet börjat återhämta sig ordentligt. Stod länge på balkongen och njöt av alla dofter av vått gräs, asfalt, blommor och jord.

När jag senare under dagen tog bussen in till stan njöt jag inte alls lika mycket av alla dofter. Fortfarande intressant att känna alla olika nyanser av dofter men inte njutbart med människor som inte har koll på hur mycket parfym de ska använda. Hela bussresan in till stan kändes det som att någon fyllt bussen med parfym.

Sen väl inne i stan luktade det avlopp i hela centrum. Antar de behöver rensa lite där. Det var i vilket fall intressant att känna av allt detta.

Hela dagen var iaf en bra dag. Satt med vänner som rökte utan att en enda gg ens fundera på att ta ett bloss och mådde mestadels helt ok. Kände att jag kunde sitta avslappnat utan problem även om jag saknade en cigg i handen. Framsteg antar jag. 🙂

Väl hemma däremot kom det som en attack av ångest. Ja, ångest är nog bästa beskrivningen. Spänner över bröstet, skippar efter andan lite och kan inte slappna av. Det finns ingen anledning till ångest utan jag skyller det helt och hållet på abstinens efter nikotin och cigaretter. Jobbigt som tusan men samtidigt en bra sak för att få mig mer målmedveten. Kan det ge mig en sådan ångest så är det ju verkligen något jag måste göra mig av med, eller hur? Ja jag ser det så iaf.

Nu ska jag fundera över om det är sängen eller någon film som ska avsluta kvällen. Ångesten sitter fortfarande kvar lite. Tur jag kan handskas med den iaf.

Förövrigt har jag haft en förbannat jobbig träningsvärk i låren. Borde nog komma ihåg o stretcha nästa gg jag är ute o springer. 😉

Lämna en kommentar