Över en vecka rökfri!

9 dagar har gått sedan jag mosade paketet med de sista cigaretterna och inte ett bloss har inhalerats sedan dess. Känns bra hur det fungerat dessa dagar.

Första 2 dagarna var smått frustrerande. Händerna gjorde vana rörelser, fötterna tog mig mot balkongen varje gång jag var det minsta uttråkad, rastlös eller på annat sätt kände att jag behövde göra något. Men redan tredje dagen var allt mycket lättare.

På måndagen den (den fjärde dagen) så testade jag ett par bloss på polarens vipe för att se om det hjälpte. Det stillade lite av muskelminnets abstinens med att röka, men märkte att jag hade mer abstinens under kvällen än innan så har valt att köra helt utan ”hjälpmedel”.

Efter över en veckas tid kan jag bara anta att mitt sätt att inte köra med nikotintuggummin eller annat för att ”hjälpa” var rätt sätt. Abstinensen är som bortblåst och jag antar det beror på att jag inte fyller på kroppens behov av nikotin som man gör när man kör med hjälp från nikorette o annat. Detta är så klart enbart vad som verkar fungera för mig, men efter hur abstinensen satte igång när jag testade vipe med nikotin så tror jag det, för mig iaf, funkar så.

Nu måste jag se till att lyckas hålla mig borta från skiten resten av livet med så kommer nog allt lösa sig bra. 😉

Lämna en kommentar