Android: Emulering

Att emulera ett system betyder kortfattat att ett system ”låtsas” vara ett annat system genom att använda ett program. Som ex. kan en installera och köra en Nintendoemulator och i det programmet ladda in spelkopior av nintendospel och emulatorn låtsas vara ett Nintento och låter dig då spela dessa spel. Väldigt simpelt beskrivet och är lite mer än så men varför bli helt teknisk och röra till det?

I vilket fall som finns det en hel del olika konsoler och datorer som kan emuleras av en bunt olika system. Jag använder mest en PC med Windows 10 på och telefon och platta med Android på så dessa system är de som är i mitt fokus mest och just nu framförallt Android.

Vilka konsoler och datorer som går att emulera handlar mestadels om hur avancerade de är och hur mycket kraft de kräver. När du emulerar ett annat system så kör du ju hela det systemt och det system som du kör emulatorn på. Om det är en platta med android som du ska emulera ett Nintendo på så kör ju plattan både Android och Nintendo. Detta betyder ju att du knappast kan köra de senaste Windows 10 spelen på en androidplatta då plattan inte har alls lika starkt grafikkort, CPU m.m. som spelet kräver av en PC.

Däremot kan du köra en hel bunt med äldre konsoler och datorer genom en emulator på Android då tekniken gått framåt så mycket ny att både telefoner och plattor har extremt bra prestanda och dessutom kommer med mycket mer utrymme nu än förr (då spelen som ska emuleras tar ganska stor plats oftast).

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments