Vaknar till blåljus

Kom hem efter jobbet i fredags trött som faen och slocknar i sängen. Runt 21-tiden hör jag sirener fara runt men ignorerar dem. Trött och orkar inte lista ut om det är ljud av polis, brandkår eller ambulans jag hör så ligger kvar en stund till. Strax innan 22 tar jag på mig sandaler och promenerar ner till gården för att ta en cigg och när jag står där ute märker jag att det blångar blått som tusan från hörnet.

Inser att det antagligen är polis det handlade om och börjar traska lite mot husknuten för att se vad det kan vara medans jag fortfarande hör sirener fara runt i området. Verkar som det är lite värre än vanligt tänker jag medans jag lunkar vidare.

Kommer runt husknuten och där står en polisbil med blåljusen igång på max, parkerad bredvid en civilbil som ställts rakt upp på trottoarkanten. Bara av hur det ser ut antar jag att den de jagar har kört civilbilen. Den ser ut som den ställts snabbt för att hen som körde skulle kunna kuta ut.

Tar en lugn promenad tillbaka mot ytterdörren, passar på och ta en cigg till medan jag ändå är ute. Då kommer en polis med hund joggandes genom gården. Full jakt med andra ord. Går in i lyan och kikar ner mot polisen från sovrumsfönstret och ser att polisbilen stängt av blåljusen men fått sällskap av kollegor, inklusive en bil för polisen med hunden.

Jag undrar vad som hänt. Inte hittat någon direkt info online. Enda som jag sett är ”man i 25-års åldern gripen för flera brott” som överskrift på en artikel i Skövde Nyheter som var låst om man inte pröjsade (och har ingen lust att betala 139 spänn för detta). Kanske var det om detta, kanske inte? Vet inget iaf.

Det verkade dock som att de fick hen de jagade.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments